Consultatii online la matematica

Obiectivul meditatiilor clasice este preluarea unui elev cu un deficit evident de cunostinte si aducerea lui la un nivel acceptabil. In acest caz meditatiile se desfasoara conform unui grafic riguros ce se intinde pe mai multe sedinte. Consultatiile noastre online la matematica sunt insa punctuale. In consecinta se adreseaza doar elevilor care, la un moment dat, intampina dificultati temporare, legate de un anumit subiect. Aceste meditatii sau consultatii online la matematica au loc numai atunci cand este nevoie, conform unui grafic variabil, la solicitarea elevului (parintilor). Singurele persoane care decid asupra numarului de sedinte, calendarului sau tematicii sunt elevul si parintii acestuia.


Dorim astfel sa incurajam initiativa elevului de a invata singur. Acesta trebuie sa apeleze la un ajutor extern doar in cazul in care are nevoie. La tabla, la lucrarile de control, la exemane, elevul este singur, nu este nimeni langa el sa-l ajute.


De regula pentru inceput evaluam pregatirea elevului in scopul identificarii posibilitatilor lui reale. Recomandam apoi un program de pregatire (inclusiv metodele adecvate) si in acelasi timp facem o lista cu subiecte prioritare. Asteptam apoi solicitarile de asistenta, pe care o acordam in sedinte cu durata de o ora. Cea mai uzuala practica este ca elevul sa faca o lista cu subiecte sau probleme dificile. Lista o clarificam impreuna la sfarsitul saptamanii. Unii elevi au nevoie de doua sedinte pe saptamana, pe cand altii poate doar de doua sedinte pe luna.


Nu dorim sa ne suprapunem peste munca profesorului de la clasa. Dorim sa ne constituim intr-un ajutor fidel pentru intelegerea si asimilarea cunostintelor din programa scolara. Recurgerea la consultatii online la matematica poate constitui astfel un ajutor discret dar foarte eficient.

Pentru mai multe informatii privind aspectele tehnice faceti un click pe “Conectarea online – dispozitive si software necesar“.