Culegere digitala de matematica pentru clasa a 9-a

Culegerea digitala de matematica pentru clasa a 9-a este destinata in special elevilor din clasa respectiva, dar poate fi utilizata cu rezultate bune si de elevii din celelalte clase de liceu. Este utila inclusiv  la pregatirea Examenului de Bacalaureat. O puteti comanda cu un click pe culegere matematica clasa a 9-a . Continutul include subiecte si probleme rezolvate de mare interes, des intalnite in tematica scolara, concursuri si examene:

  • Functiile de grad I si II (notiuni teoretice, grafic, monotonia etc)
  • Inductia matematica
  • Numere reale
  • Operatii cu vectori
  • Functii trigonometrice in triunghiul dreptunghic

Pentru fiecare clasa de subiecte si probleme sunt prevazute abordari, clarificari si explicatii structurate pe nivelele: incepator, mediu, master, excelenta si performanta. In total sunt 37 de videoclipuri si peste 10 ore de vizionare incluzand explicatii si rezolvari. Unele subiecte tratate la nivel de master sau excelenta includ in avans si cunostinte din tematica clasei a 10-a.

Autorul culegerii digitale, prof. de matematica gradul I Cezar Apostolescu, a participat ca elev al Colegiului National “ I. L. Caragiale” din Ploiesti, la multe editii ale Olimpiadei de matematica, obtinand numeroase premii si mentiuni, inclusiv la faza pe tara. Predand in continuare matematica la acelasi colegiu (functionand apoi in calitate de director plin), a pregatit zeci de generatii de elevi, inclusiv pentru performanta. A realizat o valoaroasa baza digitala  de cunostinte pentru gimnaziu si liceu, reunite sub titulatura de “Academia de matematica”.

Prof. Cezar Apostolescu a selectat, pentru aceasta culegere, tipuri de probleme a caror rezolvare conduce nemijlocit la formarea si dezvoltarea competentelor (matematice si nu numai) prevazute in actuala programa scolara. O buna parte dintre acestea au fost lucrate efectiv cu elevii la clasa sau in pregatirea unor concursuri, dovedindu-se eficienta lor in formarea gandirii matematice.

Consideram ca parcurgerea solutiilor problemelor din culegere da posibilitatea elevilor din clasa a 9-a dar si celor din clasele terminale sa – si completeze cunostintele si deprinderile matematice de la nivelul formarii unor concepte de baza pana la nivelul sistematizarii in vederea unor eventuale examene sau concursuri.

In principiu ordinea parcurgerii materialelor ar trebui sa respecte algoritmul conceptele de baza– incepatori – nivel mediu – aprofundari – performanta, desigur unele etape putand fi sarite in functie de gradul de stapanire a temei respective.

Culegerea este stocata in cloud si poate fi descarcata imediat. Deasemenea, continutul este compatibil cu orice dispozitiv din gama PC, laptop, tableta sau smartphone, utilizand Windows, Android sau iOS.

Licenta de utilizare este pe timp nelimitat, pe oricate dispozitive apartinand elevului. Astfel, acesta se poate pregati indiferent de locul unde se afla, utilizand dispozitivul disponibil in acel moment. Este permis transferul de pe un dispozitiv pe altul.