Culegere de matematica pentru clasele 2-3

Adaugandu-se la celelalte culegeri digitale (pentru clasele 3-4 si pentru clasele 4-5), aceasta culegere de matematica vine cu 100 de probleme noi, explicate si rezolvate, impartite in trei grupe, in functie de dificultate. O puteti comanda cu un click pe culegere digitala de matematica pentru clasele 2-3 .

Culegere digitala de matematica pentru clasele 2-3

Recomandam ca elevul să aibă acces mai întâi la cerința problemei, să rezolve problema și în final să se verifice accesând rezolvarea problemei. Elevul este liber să rezolve problema prin orice metodă, important este să gândească corect. Rezolvarea propusă urmărește pașii de gândire ai elevului și duce la formarea unui algoritm propriu de rezolvare a problemelor.

Fiecare problema se regaseste in formatul Microsoft Word (.docx) si Adobe Acrobat reader(.pdf). Aceasta va permite sa deschideti si sa vizualizati continutul  pe toate dispozitivele uzuale (PC, laptop, tableta, smartphone, iPod, iPhone) utilizand diferite sisteme de operare (Windows, Android,iOS).

 Elevul trebuie să citească cu mare atenție textul problemei (de cel puțin două ori), apoi să separe textul problemei în mai multe etape de lucru și să înceapă rezolvarea (tot timpul) cu ceea ce se poate calcula. Din aproape în aproape se vor calcula toate necunoscutele din problemă. Propunem următorul joc:  după rezolvarea unei probleme, elevul să creeze singur o problemă asemănătoare și părintele să o rezolve.

Si acum cateva sugestii pentru un plus de utilitate si o experienta  mai interesanta de vizionare:

  • Puteti atasa un TV (prin HDMI) la PC-ul sau laptopul dvs. Rezolvarea subiectelor sau problemelor poate fi urmarita pe ecran de toata familia
  • Transformati un smartphone vechi intr-un meditator portabil (tot continutul masoara sub 1 GB). Elevul poate viziona continutul comod si sigur
  • Imprimati documentele si constituiti o mapa personala mereu disponibila. Pe foaia imprimata elevul poate face adnotari si comentarii

După finalizarea acestei culegeri de probleme, recomandam parcurgerea Culegerii digitale de matematica pentru clasele 3-4 . Aceasta culegere de matematica conține și videoclipuri cu explicații detaliate privind toate metodele de rezolvare a problemelor clasice de matematica, predate in ciclul primar.

Alte culegeri digitale de matematica gasiti cu un click pe culegeri digitale de matematica .