Clasele 1-4

Elevii claselor 1-4 au la dispozitie pentru pregatire la matematica in ciclul primar:

  • culegeri digitale de matematica

    In Libraria digitala pe care o puteti accesa cu un click pe https://libraria-digitala.myshopify.com/ veti gasi culegeri specializate pentru clasele 2-3, 3-4 si 4-5.

    Ele pot fi comandate si descarcate imediat, plata facandu-se cu cardul bancar, prin dispozitie de transfer sau depunere de numerar. Instructiuni detaliate de comanda si plata sunt incluse la nivelul Librariei digitale.

Mai multe informatii puteti obtine cu un click pe catalog culegeri digitale .

  • o pagina dedicata pe Facebook (gratuit):

https://www.facebook.com/mateonline0

Paginile Facebook reprezinta prima forma de interactiune cu cei interesati de pregatirea la matematica (elevi, parinti, invatatori, profesori), la modul general. Accesul este liber si gratuit. Postarile includ mesaje si comunicari, comentarii, probleme si exercitii de matematica. Numarul total de abonati depaseste 20.000. Pentru o eficienta cat mai mare paginile sunt organizate pe grupuri de clase.

  • un grup dedicat pe Facebook (gratuit) :

https://www.facebook.com/groups/201861057743601/

Grupurile  Facebook reprezinta a doua forma de interactiune, in mod permanent,  cu cei interesati de pregatirea la matematica (elevi, parinti, invatatori, profesori). Membrii grupurilor sunt interesati in principal de rezolvarea unor probleme si exercitii din tematica scolara sau de concurs. Accesul este liber si gratuit. Postarile includ in principal probleme si exercitii de matematica rezolvate si explicate. Numarul total de abonati depaseste 15.000. Pentru o eficienta cat mai mare paginile sunt organizate pe grupuri de clase. Grupul de clase 5-8 este destinat si tematicii pentru Examenul de Evaluare nationala, iar grupul de clase 9-12 si tematicii pentru Examenul de Bacalaureat. Admiterea de noi membri se face pe cale uzuala (Join).

  • o grupa speciala pentru absolventii clasei a 4-a (contra cost):

Grupele speciale au fost introduse in vara 2020, ca o forma de consolidare a pregatirii scolare si de suplimentare a acestei pregatiri in domeniul matematicii. Fata de grupurile obisnuite, grupele speciale ofera asistenta personala celor inscrisi, seminarii online, verificari periodice. Marele avantaj este dat de orientarea pe clase (in locul celei pe grupe de clase), fapt care permite adresarea cu mai multa precizie si cresterea eficientei intregului proces de pregatire. Un alt avantaj se refera la comunicarea directa (mail sau telefon) cu elevii care pot solicita sprijin in orice moment.

Incepand cu anul 2023, elevii absolventi ai aclasei a IV-a pot participa la grupa permanenta de pregatire pentru clasa a V-a.

Din perspectiva dezvoltarii morale, matematica in ciclul primar formeaza gustul pentru adevar, obiectivitate si echilibru. Ea creeaza nevoia de rigoare, discernamant, stimuleaza nevoia de a duce la capat un lucru inceput. Aceste lucruri sunt necesare elevului nu numai pentru educatia matematica, dar si pentru educatia lui in general. Aceste lucruri sunt avute mereu in vedere in toate activitatile noastre de pregatire in domeniul matematicii. Vorbind de cursuri de matematica, de cursurile noastre, ele cauta sa respecte in intregime principiile de mai sus.