Clasele 5-8

Elevii claselor 5-8 au la dispozitie pentru pregatire la matematica in gimnaziu:

  • culegeri digitale de matematica

    In Libraria digitala veti gasi culegeri specializate pentru clasele 5-8 si Evaluare nationala. Ele sunt atat culegeri de probleme cat si colectii de subiecte explicate si rezolvate, inclusiv Teste de antrenament, Sinteze si Recapitulari.

    Toate aceste culegeri digitale de matematica pot fi comandate si descarcate imediat, plata facandu-se cu cardul bancar, prin dispozitie de transfer sau depunere de numerar. Instructiuni detaliate de comanda si plata sunt incluse la nivelul Librariei digitale.

Mai multe informatii puteti obtine cu un click pe catalog culegeri digitale .

  • o pagina dedicata pe Facebook (gratuit):

https://www.facebook.com/mateonline1

Paginile Facebook reprezinta prima forma de interactiune cu cei interesati de pregatirea la matematica (elevi, parinti, invatatori, profesori), la modul general. Accesul este liber si gratuit. Postarile includ mesaje si comunicari, comentarii, probleme si exercitii de matematica. Numarul total de abonati depaseste 20.000. Pentru o eficienta cat mai mare paginile sunt organizate pe grupuri de clase.

  • un grup dedicat pe Facebook (gratuit) :

https://www.facebook.com/groups/2302385060080065/

Grupurile  Facebook reprezinta a doua forma de interactiune, in mod permanent,  cu cei interesati de pregatirea la matematica (elevi, parinti, invatatori, profesori). Membrii grupurilor sunt interesati in principal de rezolvarea unor probleme si exercitii din tematica scolara sau de concurs. Accesul este liber si gratuit. Postarile includ in principal probleme si exercitii de matematica rezolvate si explicate. Numarul total de abonati depaseste 15.000. Pentru o eficienta cat mai mare paginile sunt organizate pe grupuri de clase. Grupul de clase 5-8 este destinat si tematicii pentru Examenul de Evaluare nationala, iar grupul de clase 9-12 si tematicii pentru Examenul de Bacalaureat. Admiterea de noi membri se face pe cale uzuala (Join).

  • Grupe speciale pentru clasele 5 -8

Grupele speciale au fost introduse in luna mai 2020, ca o forma de consolidare a pregatirii scolare si de suplimentare a acestei pregatiri in domeniul matematicii. Fata de grupurile obisnuite, grupele speciale ofera asistenta personala celor inscrisi, seminarii online, verificari periodice. Marele avantaj este dat de orientarea pe clase (in locul celei pe grupe de clase), fapt care permite adresarea cu mai multa precizie si cresterea eficientei intregului proces de pregatire. Un alt avantaj se refera la comunicarea directa (mail sau telefon) cu elevii care pot solicita sprijin in orice moment. Incepand cu anul 2023, au fost create grupe permanente, pe clase, pe durata intregului an scolar. Pentru detalii click pe “Grupe de pregatire pentru clasele 5-8“.

Matematica in gimnaziu este considerata in general, una dintre disciplinele dificile, un “ instrument de tortura”. Aici problemele sunt asemenea unor obstacole, depasirea lor nefiind la indemana oricui.

Depinde de maiestria profesorului ca elevul sa-si schimbe parerea despre matematica si sa vada cu alti ochi aceasta disciplina.

Intreaga noastra activitate de cursuri si consultatii la matematica, clasic si online, tine cont de considerentele de mai sus. Alaturi de aceste principii de baza, este foarte importanta si transpunerea practica a acestora. Ne straduim sa realizam acest lucru prin alaturarea a patru forme esentiale de pregatire. Acestea sunt:

1. cursurile interactive de matematica

2. consultatiile la matematica online

3. continutul educational dedicat

4. comunicarea la distanta

Gandirea matematica, rigoarea demonstratiilor, taria concluziilor, nu pot decat sa contribuie la o personalitate activa si armonioasa.

In toate produsele si serviciile noastre, un loc central il ocupa chiar aceasta rigoare. Cursurile de matematica inregistrate (videoclipurile), materialul didactic auxiliar, explicatiile furnizate in cadrul consultatiilor online la cerere, constituie o dovada permanenta a acestei afirmatii.