Clasele 5-8

Elevii claselor 5-8 au la dispozitie pentru pregatire la matematica in gimnaziu:

  • culegeri digitale de matematica

    In Libraria digitala pe care o puteti accesa cu un click pe https://libraria-digitala.myshopify.com/ veti gasi culegeri specializate pentru clasele 5-8 si Evaluare nationala.

    Ele pot fi comandate si descarcate imediat, plata facandu-se cu cardul bancar, prin dispozitie de transfer sau depunere de numerar. Instructiuni detaliate de comanda si plata sunt incluse la nivelul Librariei digitale.
  • o pagina dedicata pe Facebook (gratuit):

https://www.facebook.com/mateonline1

Paginile Facebook reprezinta prima forma de interactiune cu cei interesati de pregatirea la matematica (elevi, parinti, invatatori, profesori), la modul general. Accesul este liber si gratuit. Postarile includ mesaje si comunicari, comentarii, probleme si exercitii de matematica. Numarul total de abonati depaseste 20.000. Pentru o eficienta cat mai mare paginile sunt organizate pe grupuri de clase.

  • un grup dedicat pe Facebook (gratuit) :

https://www.facebook.com/groups/2302385060080065/

Grupurile  Facebook reprezinta a doua forma de interactiune, in mod permanent,  cu cei interesati de pregatirea la matematica (elevi, parinti, invatatori, profesori). Membrii grupurilor sunt interesati in principal de rezolvarea unor probleme si exercitii din tematica scolara sau de concurs. Accesul este liber si gratuit. Postarile includ in principal probleme si exercitii de matematica rezolvate si explicate. Numarul total de abonati depaseste 15.000. Pentru o eficienta cat mai mare paginile sunt organizate pe grupuri de clase. Grupul de clase 5-8 este destinat si tematicii pentru Examenul de Evaluare nationala, iar grupul de clase 9-12 si tematicii pentru Examenul de Bacalaureat. Admiterea de noi membri se face pe cale uzuala (Join).

  • Grupe speciale pentru clasele 5 si 8

Grupele speciale au fost introduse in luna mai 2020, ca o forma de consolidare a pregatirii scolare si de suplimentare a acestei pregatiri in domeniul matematicii. Fata de grupurile obisnuite, grupele speciale ofera asistenta personala celor inscrisi, seminarii online, verificari periodice. Marele avantaj este dat de orientarea pe clase (in locul celei pe grupe de clase), fapt care permite adresarea cu mai multa precizie si cresterea eficientei intregului proces de pregatire. Un alt avantaj se refera la comunicarea directa (mail sau telefon) cu elevii care pot solicita sprijin in orice moment. Grupele speciale lucreaza cu un numar mult mai mic de elevi (de regula 30-60, a se compara cu cei circa 10.000 de membri ai grupului pentru clasele 5-8).  Participarea este contra cost, sub forma unei plati trimestriale. Exista o luna de gratuitate inclusa la inceputul perioadei (pentru testarea tuturor facilitatilor). Grupele speciale au fost create pentru clasele 5 si 8.

Admiterea de noi membri se face adresand solicitarea prin mail la adresa office.digital.training@gmail.com

Matematica in gimnaziu este considerata in general, una dintre disciplinele dificile, un “ instrument de tortura”. Aici problemele sunt asemenea unor obstacole, depasirea lor nefiind la indemana oricui.

Depinde de maiestria profesorului ca elevul sa-si schimbe parerea despre matematica si sa vada cu alti ochi aceasta disciplina.

Inca din primii ani de existenta, copilul incearca sa-si rezolve singur situatiile “de viata”. Odata ajuns la varsta scolaritatii, situatiile de viata prind sens matematic. Lectiile de matematica capata sens in activitatile de cunoastere a lumii.

Intreaga noastra activitate de cursuri si consultatii la matematica, clasic si online, tine cont de considerentele de mai sus. Alaturi de aceste principii de baza, este foarte importanta si transpunerea practica a acestora. Ne straduim sa realizam acest lucru prin alaturarea a patru forme esentiale de pregatire. Acestea sunt:

1. cursurile interactive de matematica

2. consultatiile la matematica online

3. continutul educational dedicat

4. comunicarea la distanta

De cele mai multe ori punem semnul egalitatii intre matematica si rezolvarea problemelor. Se pare ca, dintre toate indeletnicirile omenesti, cea de rezolvare a problemelor este cea mai caracteristica. Vrem, nu vrem, viata ne obliga sa fim “ matematicieni”. De aceea. prima si cea mai importanta indatorire cand se preda matematica in gimnaziu este aceea de a acorda atentia cuvenita metodologiei de rezolvare a problemelor. Prin problemele propuse, profesorul ii provoaca pe copii sa gandeasca matematic. Astfel, elevii pot “ matematiza” aspecte reale din viata.

Gandirea matematica, rigoarea demonstratiilor, taria concluziilor, nu pot decat sa contribuie la o personalitate activa si armonioasa.

In toate produsele si serviciile noastre, un loc central il ocupa chiar aceasta rigoare. Cursurile de matematica inregistrate (videoclipurile), materialul didactic auxiliar, explicatiile furnizate in cadrul consultatiilor online la cerere, constituie o dovada permanenta a acestei afirmatii.