Clasele 9-12

Elevii claselor 9-12 au la dispozitie pentru pregatire la matematica in liceu:

Culegeri digitale de matematica

  • In Libraria digitala veti gasi culegeri specializate pentru clasele 9 si 12.

    Toate aceste culegeri digitale de matematica pot fi comandate si descarcate imediat, plata facandu-se cu cardul bancar, prin dispozitie de transfer sau depunere de numerar. Instructiuni detaliate de comanda si plata sunt incluse la nivelul Librariei digitale.

Mai multe informatii puteti obtine cu un click pe catalog culegeri digitale .

  • o pagina dedicata pe Facebook (gratuit):

https://www.facebook.com/mateonline2

Paginile Facebook reprezinta prima forma de interactiune cu cei interesati de pregatirea la matematica (elevi, parinti, invatatori, profesori), la modul general. Accesul este liber si gratuit. Postarile includ mesaje si comunicari, comentarii, probleme si exercitii de matematica. Pentru o eficienta cat mai mare paginile sunt organizate pe grupuri de clase. Una dintre ele este si pagina pentru elevii de liceu.

  • un grup dedicat pe Facebook (gratuit) :

https://www.facebook.com/groups/1360593727426131/

Grupurile  Facebook reprezinta a doua forma de interactiune, in mod permanent,  cu cei interesati de pregatirea la matematica (elevi, parinti, invatatori, profesori). Membrii grupurilor sunt interesati in principal de rezolvarea unor probleme si exercitii din tematica scolara sau de concurs. Accesul este liber si gratuit. Postarile includ in principal probleme si exercitii de matematica rezolvate si explicate. Numarul total de membri in grupurile noastre depaseste 20.000

Matematica in liceu este privita diferit de elevi si, de aceea, genereaza o polarizare mai mare decat in gimnaziu.

Cei mai multi o privesc ca pe o obligatie de care nu pot scapa. Contribuie la aceasta de multe ori si atitudinea minimalista a unor cadre didactice. Justificarea “inveti pentru ca trebuie”, fara alte argumente, este exemplul cel mai elocvent. Recunoastem ca este partial adevarata. Aceasta deoarece unii absolventi chiar vor avea niste profesii care ii vor tine departe de matematica. Atentie insa, de matematica practica ! Pentru ca si in filozofie, in literatura, in pictura, in muzica te lovesti de matematica. Este drept ca la un alt nivel, mai degraba fascinant decat util.

Unor elevi chiar le place matematica in liceu, matematica didactica, traditionala, in care gasesc multa satisfactie. Rezolvarea exacta a unei probleme, gasirea solutiei la un exercitiu ii bucura si le ofera multiple satisfactii personale.

Faptul ca circa 40-50 % din absolventii clasei a XII-a obtin mai putin de nota 5 la examenul de Bacalaureat atesta realitatea celor aratate mai sus. Din pacate, o nota slaba la Bac scade sansa admiterii la o facultate buna.

Intreaga noastra activitate de cursuri si consultatii la matematica, clasic si online, tine cont de considerentele de mai sus. Alaturi de aceste principii de baza, este foarte importanta si transpunerea lor practica. Ne straduim sa realizam acest lucru prin alaturarea a patru forme esentiale de pregatire. Acestea sunt:

1. cursurile interactive de matematica

2. consultatiile la matematica online

3. continutul educational dedicat

4. comunicarea la distanta

Ne adresam in egala masura tuturor, incercand sa ajutam cat mai mult. Oferim o gama completa de cursuri de matematica. In plus, prin consultatiile online (la distanta) elevii pot avea acces la pregatire in domeniul matematicii indiferent unde si la ce distanta se afla. La acest tablou adaugam culegerile multimedia de matematica si un bogat material didactic auxiliar.