Matematica pentru copii

Matematica pentru copii are reguli specifice, inclusiv o anumita forma de abordare. Acest produs digital, “Matematica pentru copii”,  este destinat in special copiilor cu varsta de 4-6 ani. Cu alte cuvinte, copiilor din grupa mare (gradinita), copiilor din clasa pregatitoare si celor din clasa întâi Chiar si copiii isteti din grupa mijlocie s-ar putea sa fie placut atrasi de continut.

Matematica pentru copii

Produsul urmareste sa atraga pe copii la studiul matematicii, pe cai mai putin directe. Preocuparea majora nu este atat invatarea unor principii si rezolvarea unor probleme, cat consolidarea perceptiei ca studiul matematicii este placut si usor. Ulterior, ei pot merge mai departe in studiul acestei stiinte atat de necesare (apeland eventual la “Culegerile digitale de subiecte si probleme rezolvate”, editate de noi in variantele “Clasele 2-3”, “Clasele 3-4” si “Clasele 4-5”).

Cand veti descarca “Matematica pentru copii”, continutul se regaseste in trei fisiere format PDF:

  1. “Poezii cu stele, fluturi si margele”, continind 17 poezii plus 17 desene ilustrative frumos colorate. Circa 30-50 % din continut cuprinde elemente matematice (numere, mici operatii aritmetice etc) restul facand apel la observatie si actiune personala. Nota generala este vesela, optimista, moralizatoare.
  1. “De colorat”, unde regasiti cele 17 desene in format contur alb-negru. Le puteti imprima si colora clasic (carioca, creioane colorate ) sau intr-un program specializat disponibil pe calculatorul dvs. De exemplu, sub Windows aveti Paint (gratuit). Copii pot viziona desenele pe tableta sau smartphone si incerca, simultan, sa le coloreze identic (sau diferit).
  1. “Poezii cu…probleme”, continand 14 scurte poezii, fiecare enuntand in versuri o problema de aritmetica (adunare, scadere, rezultatul maxim 10 sau usor peste 10)

Continutul tip PDF este compatibil Windows (PC, laptop) / Android (tableta, smartphone), iOS (iPhone,iPad).  Este compatibil deasemenea cu orice eBook reader sau ePUB reader ce poate deschide fisiere PDF (imensa majoritate a lor). Pentru a proteja ochii celor mici de radiatia albastra a ecranelor, in cazul unei utilizari mai indelungate, fondul paginilor este colorat foarte slab intr-o culoare filtranta.