Parintii si pregatirea la matematica

Pregatirea scolara in domeniul matematicii, culminand cu doua examene dificile – Examenul de Evaluare nationala si Examenul de Bacalaureat – ridica numeroase probleme, atat pentru elevi cat si pentru parinti.

Implicarea parintilor in pregatirea la matematica incepe insa de timpuriu. Nu trebuie asteptat pana la examenul de Evaluare Nationala sau Bacalaureat. Trebuie avut in vedere ca nici o forma de pregatire extrascolara nu poate depasi anumite limite proprii fiecarui copil. O meditatie sau consultatie la matematica acopera lacune, ofera solutii imediate, deschide orizontul profesional dar nu poate suplini lipsa unui suport scolar minimal.

De aceea, incurajam pregatirea scolara, solicitam parintilor sa vegheze la asimilarea cunostintelor de baza de catre elevi. Daca fundamentul exista, formele noastre moderne de pregatire vor permite atingerea unui nivel mediu sau superior. Oferim material didactic auxiliar , culegeri digitale de subiecte, probleme si exercitii. Acestea se alatura formelor clasice de pregatire, local sau la distanta (online)

Acceptam greu sa lucram cu elevi lipsiti total (sau aproape total) de cunostinte (exceptand cand acest lucru s-a intamplat din cauze neimputabile elevului). Incurajam parintii sa vegheze in primul rand asupra pregatirii scolare obligatorii.

Rugam parintii ca inainte sa solicite o forma suplimentara de pregatire (prin intermediul nostru) sa discute intai cu elevul, sa i se explice necesitatea acestui lucru, astfel incat acesta sa accepte cu bunavointa incarcarea suplimentara a orarului sau.

Va rugam sa mai observati, dragi parinti, ca ne face o placere deosebita sa lucram cu elevi ambitiosi si dotati, chiar daca au ciudateniile lor in raport cu altii. Dorinta de a fi diferiti este de bun augur, iar noi avem experienta necesara ca acestia sa obtina rezultate de exceptie.

In concluzie, un rezultat bun este posibil doar daca cei trei factori implicati in pregatire (noi, elevul, parintii) conlucreaza si se sustin reciproc.

Alte sugestii utile puteti gasi pe paginile noastre de Facebook dedicate invatamantului primar, gimnazial sau liceal.